Blefaroplastia sau chirurgia pleoapelor - AcidHialuronic.eu
16640
single,single-post,postid-16640,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Blefaroplastia sau chirurgia pleoapelor

blepharoplasty2

Blefaroplastia sau chirurgia pleoapelor

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului si de aceea privirea noastra ar trebui sa fie permanent luminata si nu incarcata de riduri, pungi si semne de oboseala. De aceea este necesar in numeroase cazuri ca dupa o anumita varsta sa apelam la bleafaroplastie.

Practicata din anii 70, putem spune ca blefaroplastia are in spate experienta anilor, un lucru de mare pret in chirurgie.

Interventia are ca scop indepartarea excesului tegumentar si grasos (sau redistribuirea lui) de la nivelul pleoapelor superioare si inferioare. Acest exces de piele si grasime duce la scaderea campului vizual, la aparitia de riduri si pungi, conferind fizionomiei un aspect obosit. Blefaroplastia se poate face la nivelul pleoapelor superioare si inferioare separat sau impreuna, in aceeasi interventie. De asemenea, ea poate fi asociata cu liftingul facial.

Interventia se adreseaza atat barbatilor cat si femeilor si este recomandata dupa varsta de 35 ani, insa in caz de necesitate se poate face si mai devreme.

Aceastã operatie poate fi desfãsuratã atât sub anestezie localã cât si sub anestezie generala, dar in cele mai multe cazuri se apeleaza la cea generala. Înainte de anestezia localã vã va fi administratã medicatie pentru îndepãrtarea tensiunii nervoase, sedativele si anestezicul fãcându-vã sa vã simtiti comfortabil si relaxat în tot timpul operatiei. Dacã se va folosi anestezia generalã veti dormi pe tot parcursul operatiei. Operatia de blefaroplastie, daca este facuta de un chirurg experimentat va avea riscuri minore.

Interventia este efectuatã începând cu pleoapa superioarã si terminând cu cea inferioarã. În ambele zone compartimentele subjacente de grãsime vor fi îndepãrtate, inciziile la ambele pleoape fãcându-se urmãrind liniile si faldurile naturale ale pielii. În general, acestea se pot extinde în cutele naturale sau în „laba gâstei”, în marginea exterioarã a ochiului. Prin aceste incizii chirurgul decoleazã pielea de tesuturile de dedesupt, testutul grãsos expus excizându-se, ca de altfel si excesul tegumentar. Tipul de suturã este ales în functie de hotãrârea chirurgului. Odatã vindecatã sutura (subtire ca firul de pãr) ea va fi greu vizibilã, mai ales dupã 6 – 8 sãptãmâni. Dupa ce firele vor fi scoase, la 10 zile postoperator, se va recomanda unguent pentru modelare cicatrici.

O astfel de interventie trebuie programata din timp, deoarece exista o serie de tratamente care trebuie întrerupte preoperator (exemplu anticoagulantele). înaintea unei astfel de interventii, sunt necesare o serie de analize preoperatorii (la indicatia medicului dvs) pentru depistarea unor eventuale afectiuni preexistente operatiei. Prin urmare, orice probleme de sanatate au existat sau inca mai exista, vor fi comunicate medicului dvs, inaintea operatiei. Operatia este usoara si de aceea prezinta riscuri minime. Efectuata corect ea poate imbunatati aspectul cu pana la 10 ani.

No Comments

Post A Comment