Estetica urechilor tale - AcidHialuronic.eu
16643
single,single-post,postid-16643,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Estetica urechilor tale

otoplastie

Estetica urechilor tale

Sunt numeroase operatii chirurgicale, unele iti schimba infatisarea total altele partial. Fiecare persoana traverseaza un anumit proces de evaluare a optiunilor inainte de a se supune unei interventii. Unele o fac pentru ca pur si simplu vor o schimbare, pentru altele este o necesitate iar pentru altele pur si simplu vor sa capete respectul celor din jur.

O mica corectie poate insemna mult atat estetic cat si psihic, de aceea va vom prezenta in continuare o interventie destinata atat adolosescentilor cat si persoanelor ajunse la maturitate, care nu necesita mult timp pentru vindecare si se poate realiza in vacantele de vara: „ otoplastia sau corectia urechilor”

Cand poate fi efectuata?

Otoplastia poate fi efectuata oricînd dupa ce urechile au ajuns la marimea optima, adica in jurul virstei de 5-6 ani. Chiar daca urechile sint doar un pic deformate, acest neajuns poate duce la frustrarea copilului si la inadaptarea lui in mediul colegilor sai de scoala. Efectele nu sunt doar estetice ele ajuta pshic si social.

Doar copii pot face otoplastie?

Adultii de asemenea pot beneficia de acesta operatie prin faptul ca dupa interventie isi capata increderea in sine cu foarte multa usurinta. Tehnica din acest domeniu permite nu numai indreptarea urechilor, ci si modelarea sau reducerea marimii lor precum si refacerea gaurilor pentru cercei.


Ce este cel mai important de stiut inainte de operatie?

Virsta este un factor cheie care trebuie luat in considerare in timpul discutiilor avute cu chirurgul plastician, inainte de efectuarea acestei interventii, dar acest lucru nu inseamna ca operatia nu se mai poate realize cand ajungi la maturitate. Este de dorit ca aceasta procedura sa fie efectuata la o virsta frageda din doua motive: pe de o parte cartilagiul este extrem de maleabil, permitind astfel o mai mare usurinta in conturarea unei noi forme placute a urechii; pe de alta parte, copilul se va bucura inca de timpuriu, pe plan psihologic, de beneficiile unei operatii plastice de infrumusetare a defectului sau.

Ce tip de anestezie se foloseste si cum se realizeaza interventia?

Otoplastia se poate efectua cu anestezie locala sau generala ce va va produce un somn profund pe tot parcursul operatiei. Interventia este simpla si se relizeaza cu riscuri minime. Exista mai multe tipuri de interventie pentru otoplastie. Folosind o metoda frecventa, chirurgul efectueaza inciziile in spatele urechii si indeparteaza pielea pentru a expune cartilajul auricular si il remodeleaza . In anumite cazuri acelasi rezultat se obtine fara suturi, prin slabirea cartilajului inainte de a-l plia, inciziile fiind apoi cusute.

In ce consta recuperarea post operatorie?

Dupa operatie urechile sint acoperite cu un pansament compresiv. Apare un anumit disconfort si durere ce poate fi controlata cu medicamente. Daca ati fost internat, veti sta 1-2 zile. Dupa citeva zile, pansamentele se vor indeparta. Pentru a grabi vindecarea, pacientii sint rugati sa poarte un pansament usor pentru citeva saptamini. Obiectivul otoplastiei este de a da urechii un aspect mai bun si o mai buna pozitionare . Pentru ca inciziile sint facute in spatele urechilor, cicatricile vor fi in santul retroauricular si nu se vor vedea. Desi va puteti ridica intr-o zi sau doua, chirurgul va va face un program gradat de recuperare. Va veti intoarce la lucru in functie de cum va veti simti si cit de repede va veti vindeca.

No Comments

Post A Comment